vrijdag, december 29, 2006

Flickr jaaroverzicht: publieksprijs


In the Venetian
Originally uploaded by rheauchyr.
Op Flickr kan je een foto van een ander als favoriet aanmerken. Bij deze foto is dit 56 keer gebeurd en daardoor was het de best ge-favoriete-foto van dit jaar. De foto is genomen in het Venetian Hotel in Las Vegas. Een aantal van mijn foto's staan te koop op fotolia.com en deze is daar ook de best verkopende.

Flickr jaaroverzicht: meest bekeken foto


Front side of the connector
Originally uploaded by rheauchyr.
Vriend h@nzz heeft me gezegd dat dit voor mij de door Andy Warhol aangekondigde '15 minutes of fame' zijn geweest. Deze foto is door 73841 mensen bekeken. Er zijn in deze serie nog 3 foto's en de serie is 78269 keer bekeken. Het verhaal is als volgt.

Als 1 van de eerste was ik in het bezit van een Apple Macbook Pro. Een noviteit van dit type laptop is de stroomstekker die met een magneet aan de laptop is bevestigd. Op een dag kwam ik thuis en trof daar de connector als op de foto aan. Niet zo best dus. Ik heb er meteen foto's van gemaakt en deze op Flickr gezet om mijn probleem te kunnen illustreren als ik de volgende dag Apple support zou bellen. Toen ik de volgende dag met Apple belde, vertelde men mij dat amerikaanse Apple engineers al hadden geinformeerd of ik al gebeld had: een warm welkom dus. Apple bood me meteen aan mijn Macbook Pro om te ruilen voor een nieuw exemplaar

In de loop van de volgende dagen zijn de foto's redelijk beroemd geworden. Kijk maar eens op Google door hier te klikken (het is vreemd om je eigen naam op een Chinese of Russische website te zien). Bij de foto's had ik vermeld dat de stekker niet meer aan de laptop zat toen ik thuiskwam en dat ik vermoedde dat de katten hier verantwoordelijk voor waren. Dit leidde tot verdachtmakingen aan het adres van Jip en Job Joris en hun sanitaire gewoonten.

Uiteindelijk is er geen commentaar van Apple gekomen.

Flickr jaaroverzicht: meest interresante foto


Apple store
Originally uploaded by rheauchyr.
Flickr.com hanteert een ingewikkelde en geheime formule om te bepalen wat de meest interresante foto is. Mijn meest interresante foto is deze geworden. Deze is genomen op de eerste dag dat de meest beroemde Apple Store, op 5th Avenue in New York, open was. We zijn die dag om 06:30 opgestaan om niet in de rij te hoeven staan om binnen te komen (de winkel is 24 uur per dag open). Saillant detail is dat de jongen op de voorgrond met een Dell laptop in de weer is.

woensdag, december 20, 2006

Kent U deze nog?



In het kader van IT retro, kwam het volgende in me op:

Lotus 123
dBASE
WordPerfect
Harvard Graphics
QEMM 386
4DOS
Telix
Clipper
Norton Utilities
Turbo Pascal

woensdag, december 06, 2006

Mijn eerste PC


Mijn eerste PC
Originally uploaded by rheauchyr.
Dit is de originele bon van de aankoop van mijn eerste PC. ik had geld geleend van mijn vader om de trotse eigenaar te worden van deze Paco PC Master 1 met een hard disk van 10Mb (20 MB vond ik te duur) en een 12' monochrome monitor.

Het eerste wat ik thuis deed was het installeren en spelen van 'Leisure Suit Larry 1'; ik had het xcopy-commando om de 5'25" floppies naar hard disk te kopieren uit mijn hoofd geleerd. Na een jaar heb ik er een Genius 3-knops muis (NLG249) en een 3'5" diskette drive (ca. NLG250) bijgekocht.