maandag, april 30, 2007

Kastanjeboom - 4 weken oud


Kastanjeboom - 4 weken oud
Originally uploaded by rheauchyr.
kas·tan·je (de ~ (m.), ~s)
1 wilde kastanjeboom => paardenkastanje
2 tamme kastanjeboom

kas·tan·je (het ~, ~s)
1 hout van de kastanjeboom

kas·tan·je (de ~, ~s)
1 vrucht van een kastanjeboom

donderdag, april 26, 2007

Kastanjeboom - 3 weken oud


Kastanjeboom - 3 weken oud
Originally uploaded by rheauchyr.
3 weken geleden vond ik een ontkiemende kastanje in de tuin van mijn ouders. De donorboom staat kadastertechnisch op het terrrein van hun buren maar een kastanje stoort zich niet aan grenzen. Thuis gekomen de vondeling meteen begraven en trouw om de paar dagen water gegeven. En nu blijkt hij/zij nog te leven en dat in de droogste maand aller tijden.

zondag, april 15, 2007

AppleTV verbouwd


Sinds vandaag is de AppleTV in onze huiskamer drie keer zo nuttig geworden:

1. De schijfruimte is nu 160GB i.p.v. 40GB zodat we alle muziek en foto's kunnen synchroniseren
2. De extra schijfruimte komt goed van pas omdat onze AppleTV nu ook DivX/Xvid video kan afspelen. De eerste 18 afleveringen van 'Heroes' heb ik er al op staan.
3. Een leuk extra speeltje: wordt al de Mac Nano genoemd.


Er zijn een aantal handleidingen gepubliceerd en geen van alle dekt het verhaal voor 100%. De beste tutorial voor het vervangen van de standaard 40GB disk door een grotere vind je op Engadget. Het lukte me echter niet de media-partitie te vergroten via de command-line tools. Met iPartition ging het met een paar klikken van de muis. Daarna was het een kwestie van SSH en AFP installeren en vervolgens konden de alternatieve video codecs en filebrowser worden geinstalleerd.

zaterdag, april 14, 2007

De eerste LP die echt indruk maakte


In ieders leven zijn er momenten die op zichzelf onbenullig zijn maar later toch gedenkwaardig blijken te zijn. In dit geval gaat het om muziek: een uit de bieb geleende LP (langspeelplaat). Het was Broadcasting from home van de Penguin Cafe Orchestra. "In the back of a taxi" en "More milk" (1 van de instrumenten is een melkfles) waren, en zijn nog steeds, favoriet. Het gedenkwaardige hieraan is dat ik deze plaat nu nog even mooi vind als toen ergens in de 80-er jaren. Dat geldt voor maar weinig dingen uit de tijd :-)

Sopranos in 7 minutes


The Sopranos zijn weer begonnen in de VS en via het onvolprezen TV Torrents kijken we semi-live mee (een dag vertraging). Na de lange winterstop is het handig even snel de voorafgaande zeseneenhalve seizoenen samen te vatten.

vrijdag, april 06, 2007

Carnivale


In twee weken tijd twee seizoenen Carnivale (24 afleveringen) gekeken. Allereerst: geweldige serie; koopadvies. Niet om deze prachtserie tekort te doen maar het is een soort Star Wars gesitueerd in 1934. We hebben te doen met een strijd tussen goed en kwaad en het goede blijkt soms kwaad te zijn met onverwachte familiebanden.