zaterdag, november 17, 2007

Makro


Voor de afwisseling vandaag de middenstandsbijbel der reclamefolders aandachting bekeken: de Makro folder. Hier volgen de hoogtepunten.
Laten we simpel beginnen: dit is inderdaad een boek (deze editie van Snoecks richt zich meer op fotografie dan ooit maar dit terzijde). Nu zal er op de redactie een soort reglement zijn wat omschrijft hoe een artikel moet worden afgebeeld en wat de begeleidende tekst moet zijn. Je had hier kunnen zeggen 'Snoecks 2008'. Maar 'Boek' is kennelijk toch makkelijker.

Dan gaan we richting de vleesafdeling die twee verassingen in petto heeft:



Goed, de vraag ligt voor de hand: ligt een konijn normaal gesproken kalm gestrekt of betreft het hier een wild konijn dat gestrekt ligt? In het laatste geval vraag ik me af of tamme konijnen het vermogen tot gestrekt liggen zijn verloren of zou het zo zijn dat het heel bijzonder is dat een wild konijn gestrekt gaat liggen vlak voordat het geslacht wordt? Over raadsels gesproken: van de volgende advertentie begrijp ik helemaal niets:


Technische delen??

donderdag, november 08, 2007

Hurken in bad



Groot nieuws vandaag: 'Te Poipoi' van Paul Gauguin heeft op een veiling 39.2 miljoen US dollar opgebracht (snel omzetten naar euro's zou je het in handen krijgen). Alles en iedereen schrijft dat het schilderij een afbeelding is van een vrouw die een bad neemt onder een mangoboom. Ik heb eens lang gekeken maar volgens mij neemt ze geen bad maar doet ze haar behoefte. Waarom heeft ze haar jurk zo opgestroopt? Wanneer heb jij voor het laatst gehurkt in bad gezeten?

PS: als je hem zelf aan de muur wilt hebben, en geen 39.2 US dollar op de plank hebt liggen, kan je het schilderij laten naschilderen (vanaf 189 US dollar).

Misschien verklaart dit citaat van Paul Gauguin dat hier iemand 'een bad neemt': "Kunst is een abstractie, distilleer haar uit de natuur, droom er over en denk meer aan de artistieke schepping die eruit onstaat dan aan de natuur".